Katholieke Universiteit Leuven

Katholieke Universiteit Leuven

De hoofdcampus van de Katholieke Universiteit Leuven is gevestigd is in de Belgische stad Leuven. Er worden ook opleidingen aangeboden op de campussen in andere grote steden van België. Met veel personeelsleden en studenten is de universiteit de grootste universiteit van de Lage Landen. De KU Leuven is in 2019 de hoogst scorende universiteit voor de Belgen en Nederlanders. De universiteit staat op de 45ste plaats in de wereld. De KU Leuven heeft een internationale uitstraling. Deze onderzoeks- en onderwijsinstelling heeft opleidingen die gebaseerd zijn op het innovatieve onderzoek van wetenschappers en professoren.

Het bestuur van de Katholieke Universiteit Leuven

De universiteit wordt door de inrichtende macht, ook wel de inrichtende overheid geleid.
Het bestond traditioneel gezien alleen uit de bisschoppen. De overheid bestaat, na wat wijzigingen, uit een voorzitter, veel volwaardige leden en een paar leden met raadgevende stem. De volwaardige leden zijn verdeeld in vertegenwoordigers. De universiteit in Leuven wordt geleid door een Raad van bestuur. De rector, de vicerectoren, de algemeen beheerder en studenten bestaan uit de leden. Bisschop Johan Bonny en de voorzitter van KU Leuven hebben een raadgevende stem en zijn daarmee ook lid van de Katholieke Universiteit Leuven. Wat deel uitmaakt van de KU Leuven is het Universitair Ziekenhuis Leuven. Dit academische ziekenhuis is nauw verbonden met de Faculteit Geneeskunde. op de Katholieke Universiteit Leuven werken ongeveer 20.436 personen.
Vond jij dit een leuk artikel en wil jij meer van dit soort artikelen lezen? Dan hebben wij op deze website nog een hoop andere artikelen voor je. Deze vind je zeer eenvoudig via onze menubalk, echter kan je ook gebruikmaken van de zoekfunctie. Zo kom je bij de artikelen uit die jij echt leuk vindt en waar jouw interesses liggen. Wij wensen je veel leesplezier toe en bij vragen kan je altijd contact met ons opnemen.

MEER ARTIKELEN

Faculteit Godgeleerdheid

Ontwikkeling

RECENTE BERICHTEN

Ontwikkeling van de kerk

De opkomst van het multisite model is al duidelijk zichtbaar in de Nederlandse steden. Dit model gaat om een kerk die meerdere dochter kerken heeft.

LEES MEER»